Agnes

Skol-pepp
Visst känns skolan trist och grå? Bara ordet skola är ju ofta ångest i sig, och då ska vi inte prata om ångesten som kommer när man vet att man har tre oklara uppgifter till dagen efter, MEN. Jag vill ge er lite pepp. Eller ja, jag vill ge OSS lite pepp. Vi går i skolan för att lära oss och för att få bra betyg så att vi kan nå vårat drömjobb senare i livet. Skolan är ett delmål av ett större mål. Varje år du klarar är ett ännu mindre delmål, och när man klarat ett delmål, är man troligtvis påväg mot sitt mål - en bra framtid. (Förutsatt att du t.ex. går en linje på gymnasiet som du trivs med och främst - att du har ett stort mål att jobba för.)
Jag har mål jag jobbar med varje dag. Olika mål, som jag delat ner i delmål för att jag enklare ska se att jag rör mig framåt mot vinsten så att säga. 
Om man tänker så, att skolan är ett delmål till ens dröm, kanske det blir en gnutta lättare att klara av de långa mattelektionerna? För när betyget sedan rullar in och man inser att man faktiskt klarat ännu ett år, är man ju förbannat nöjd med sig själv, eller hur?!
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress