Agnes

Första Advent
Väckte familjen med adventskaffe i vardagsrummet imorse. Nybryggt kaffe, peppisar, tända ljus och julmusik i vardagsrummet och där tillbringade vi ett par timmar tillsammans. 
Jag och systeryster tog en sväng på julmarknaden, men det var inget att ha alls. Allting handlade om politik (som allt annat i samhället nuförtiden). Folkpartiet sålde kanderade äpplen, Sverigedemokraterna delade ut glögg och flera andra partier var där och delade ut skummtomtar och glögg. Helt sjukt att ingenting kan hålla sig utanför politiken, inte ens en julmarknad...

Ska passa på och tacka för reaktioner och kommentarer på förra inlägget. Det värmer när ni tar er tid för mig. Flera av er ville veta mer om ryggen, att jag skulle skriva mer om problematiken. Som en start på detta kan jag berätta att helgen varit extremt jobbig. Jag har hållt igång lite för mycket för min stackars lille rygg. Imorgon ska jag iallafall till en Kiropraktor/Sjukgymnast. Ska bli intressant att se vad han har att säga om detta!
Har ni något roligt inplanerat imorgon?
 
Segmentell Rörelsesmärta?
Skulle behöva mina kloka läsares tips och råd här nu.
Ni som följt mig ett tag vet att jag har ordentliga ryggproblem. Jag har inte skrivet om det på länge nu, men det är så illa att jag faktiskt inte klarar vardagen som en frisk 16-åring gör. Har dragit ner på allt på sistone - skola, kompisar och fritid. Allra helst vill jag bara sova bort allting. Sova bort alla smärtfyllda timmar, för jag orkar inte mer. 
Att vänta ett halvår till är inte aktuellt, därför letar jag varje dag efter något som skulle kunna dämpa smärtan (Ja, förutom starka värktabletter).
Härom dagen hittade jag en sida där det stog om SRS, Segmentell rörelsesmärta. Läste om symtomen och det verkar faktiskt som att det är precis det jag har. Dock läste jag att denna sjukdom är vanligast hos folk mellan 35-55 år. 
Tänkte nu alltså höra med er om ni vet något om sjukdomen. Förekommer den hos tonåringar? Om inte, vet ni någon annan sjukdom/Ryggskada som är liknande, fast hos yngre? Har ni själva kanske haft ryggproblem och vet något sätt att lösa det? Allt som kan hjälpa mig på min väg mot en smärtfri vardag mottages med STOR tacksamhet!
 
Otryggt samt tryggt kroppsspråk
I skolan har vi ända sedan starten i höstas jobbat mycket med kroppsspråk, och visste ni att 80-90% av all kommunikation består av kroppsspråket? Jag tycker det är extremt intressant att få lära sig när och varför man uttrycker vissa saker med kroppsspråk. Vi fick blandannat ett fotoprojekt där vi skulle fota vissa känslor och uttryck. Bilden av hög- och lågstatus visade jag ett smakprov på för någon vecka sedan, men tänkte nu visa våra bilder som visar tryggt, samt otryggt kroppsspråk. 
Otryggt kroppsspråk
Hon sitter ihopkrupen med korsade ben och armar samt med huvudet lutat neråt. Detta för att skydda viktiga kroppssdelar ifall något farligt skulle attackera (det är alltså så kroppen reagerar i otrygga situationer, genom att skydda de allra ömtåligaste och viktigaste kroppsdelarna).
 Hon visar även tydligt att hon inte är hög i rang genom att inte kolla rakt upp när hon vänder upp blicken.
 Tryggt kroppsspråk
Här tar hon istället plats, blottar hals och handleder och visar att "jag är inte rädd för dig". Blicken är riktad över kameran, som för att visa att hon vet att hon är bättre. Här ser man tydligt att hon är bekväm i situationen och inte väntar fara.
Detta tycker jag är ett viktigt ämne när man håller på med teater. Det är viktigt att veta om ens karaktär är hög- eller lågstatus, om hen är trygg eller otrygg med situationen m.m. och även kunna agera som människan gör i vissa situationer i verkligheten.