Agnes

Otryggt samt tryggt kroppsspråk
I skolan har vi ända sedan starten i höstas jobbat mycket med kroppsspråk, och visste ni att 80-90% av all kommunikation består av kroppsspråket? Jag tycker det är extremt intressant att få lära sig när och varför man uttrycker vissa saker med kroppsspråk. Vi fick blandannat ett fotoprojekt där vi skulle fota vissa känslor och uttryck. Bilden av hög- och lågstatus visade jag ett smakprov på för någon vecka sedan, men tänkte nu visa våra bilder som visar tryggt, samt otryggt kroppsspråk. 
Otryggt kroppsspråk
Hon sitter ihopkrupen med korsade ben och armar samt med huvudet lutat neråt. Detta för att skydda viktiga kroppssdelar ifall något farligt skulle attackera (det är alltså så kroppen reagerar i otrygga situationer, genom att skydda de allra ömtåligaste och viktigaste kroppsdelarna).
 Hon visar även tydligt att hon inte är hög i rang genom att inte kolla rakt upp när hon vänder upp blicken.
 Tryggt kroppsspråk
Här tar hon istället plats, blottar hals och handleder och visar att "jag är inte rädd för dig". Blicken är riktad över kameran, som för att visa att hon vet att hon är bättre. Här ser man tydligt att hon är bekväm i situationen och inte väntar fara.
Detta tycker jag är ett viktigt ämne när man håller på med teater. Det är viktigt att veta om ens karaktär är hög- eller lågstatus, om hen är trygg eller otrygg med situationen m.m. och även kunna agera som människan gör i vissa situationer i verkligheten. 
 
Matilda - Tonårsliv i rullstol

Väldigt intressant sådant där! :D

Elin Bjurek

Det är riktigt intressant!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress