Agnes

Segmentell Rörelsesmärta?
Skulle behöva mina kloka läsares tips och råd här nu.
Ni som följt mig ett tag vet att jag har ordentliga ryggproblem. Jag har inte skrivet om det på länge nu, men det är så illa att jag faktiskt inte klarar vardagen som en frisk 16-åring gör. Har dragit ner på allt på sistone - skola, kompisar och fritid. Allra helst vill jag bara sova bort allting. Sova bort alla smärtfyllda timmar, för jag orkar inte mer. 
Att vänta ett halvår till är inte aktuellt, därför letar jag varje dag efter något som skulle kunna dämpa smärtan (Ja, förutom starka värktabletter).
Härom dagen hittade jag en sida där det stog om SRS, Segmentell rörelsesmärta. Läste om symtomen och det verkar faktiskt som att det är precis det jag har. Dock läste jag att denna sjukdom är vanligast hos folk mellan 35-55 år. 
Tänkte nu alltså höra med er om ni vet något om sjukdomen. Förekommer den hos tonåringar? Om inte, vet ni någon annan sjukdom/Ryggskada som är liknande, fast hos yngre? Har ni själva kanske haft ryggproblem och vet något sätt att lösa det? Allt som kan hjälpa mig på min väg mot en smärtfri vardag mottages med STOR tacksamhet!
 
Louise

Nästan ALLA sjukdomar äldre får, kan vi yngre få.. Bara för det är ovanligt betyder det inte att det inte inträffar. Du borde kolla upp om du har den diagnosen.

Svar: Sant! Får ta och kolla upp detta! Kram och tack! :)
Agnes

Alice

Vad är det som hänt med din ryg? asså hur känns de onda o när började det oså?

Svar: Ska försöka ta upp detta lite mer på bloggen, jag kommer berätta mer om det i framtiden!
Agnes

Anonym

Har själv haft srs sedan jag var 17 och är nu 26, har du någon mail jag kan nå dig på så kan jag berätta om det där!

Svar: Du får jättegärna mejla mig på agnesbjurek@live.se! Kram och tack!!
Agnes

milina.blogg.se

ingen aning tyvärr :/
har du råkat ut för något? för av njursten kan man också få väldiga smärtor i ryggen (jag har det, fick hoppa av skolan och är nu sjukskriven)

Robex Lundgren

fin bild

Anonym

va e de för rygg skada

Josefin

Uuuuuuuuusch. önskar ja kunde göra nått för dig.. Men skriv mer om ryggskadan så kanske nån känner igen sig och vet vad de e?

Andreas

Man kan få SRS även i yngre ålder speciellt om ryggen utsatts för trauma.
Jag skulle rekommendera att skriva en egenremiss till ryggkliniken i Strängnäs dom är elit gällande ryggproblem och SRS

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress