Agnes

5 sminkhacks
1. Linsvätska i mascaran - Jag har hört om många som häller i vatten i sin mascara om den börjat torka till för tidigt. Därför vill jag tipsa om att använda linsvätska istället för vatten, eftersom vatten torkar och linsvätska är till för att behålla fukt i ögonen. Det kommer alltså hålla mascaran i bra konsistens längre med linsvätska än vad det gör med vatten.
Buskigaögonbryn.se, hahahah. Lugn, bara lugn! De är fixade nu...
 
2. Toapapper som blottingpaper - Jag tycker det är jättetråkigt när sminket släpper under dagen i skolan. I börja sprang jag och bättrade på med puder, men nu tar jag hellre toapapper med bara ett lager (det skolor ofta använder ni vet, och har du papper med fler lager så går det dra bort lager tills du bara har ett kvar) och duttar på de partier jag blivit glansig på. 
 
3. Concealer som ögonskuggsprimer - Jag vet att jag tagit upp detta tidigare i bloggen, men det är värt att ta upp igen. Ofta när jag är iväg och ska sminka mig någon annanstans än hemma där jag har mitt smink, har jag ganska begränsat med utrymme för smink i väskan. Vissa saker kan man ju helt enkelt strunta i, men jag känner mig naken utan någon som helst ögonskugga och brukar dra på lite concealer på locken och sedan använde min contourpalett (Isadora Face Sculptor, 03 Nude) för att lätt skugga globlinjen och higlighta ögonvrån och brynbenet. Perfekt när man är på vift!
 
 
4. Blanda dina fondations - Detta är någonting som underlättar så sjukt mycket för mig. Jag tycker det är sjukt jobbigt att hålla på med olika fondations beroende på hur blek/solbränd jag är, särskilt om jag spraytannat mig någon dag innan och inte hittar någon som passar. Det jag brukar göra är att jag har ungefär tre olika nyanser på fondations. En ljus, en medium och en något mörkare än min hudton. När min hud går från blek till solbränd, blandar jag helt enkelt bara i lite mörkare. När brännan istället försvinner brukar jag dock bara blanda i lite dagkräm, men då blir den ju såklart även mindre täckande. 
Ett till tips i tipset (haha) är att även blanda i några droppar av en flytande highlighter eller bronzer i fondation. Detta ger ett sjukt fint lyster till huden, särskilt om man ska fota.
 
 
5. Facemist innan highlighter - Innan jag lägger min skimriga highlighter på kindbenen, näsan och amorbågen brukar jag spraya ansiktet med en facemist. Detta blir som en primer för highlightern och får den att bli mer framträndande samt att den sitter så himla mycket bättre. Jag sprayar dock bara en sida i taget (och sen en extra gång för näsan och amorbågen), eftersom facemisten lätt hinner torka annars.
Tilda Barkselius

Grymma tips, tack!

Ida Lindborg ♡

så fiint, bra tips!

Svar: Tack! :)
Agnes

Denise

Så bra tips!

Svar: Vad kul att du tycker det! :)
Agnes

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress