Agnes

Ny kamera?
Jag är så himla sugen på att klicka hem en ny kamera. När jag började fundera på detta kikade jag runt på internet efter en kamera som uppnådde mina krav, och jag hittde en som låter fantastiskt bra och som verkar passa mig perfekt. Nikon D5300
Såhär står det om den på Nikon.se:

"Lyft din kreativitet till nya höjder med den intuitiva Nikon D5300.

Den här imponerande digitala systemkameran har en bildsensor i DX-format med 24,2 megapixlar samt inbyggd Wi-Fi och GPS så att du kan fånga och dela med dig av vardagsmagin med en fantastisk detaljrikedom.

Med Wi-Fi-funktionen kan du ansluta kameran direkt till en smart enhet så att du kan dela dina foton så snart du tagit dem. GPS-funktionen lägger till platsinformation till bilderna så att du enkelt kan lägga till dem på världskartor och dela dina resebilder med andra.

Tack vare den stora vinklingsbara monitorn är det enkelt att fotografera och filma ur nya, spännande perspektiv. Kraftfull prestanda i lågt ljus (ISO utökningsbar upp till 25 600) ser till att du får tydliga bilder på mörka platser."

För mig låter detta helt perfekt. Är det någon av er som testat denna kameran och kan berätta hur den är? Fördelar/nackdelar o.s.v.

Just nu använder jag en Nikon D3100 som funkade superbra när jag bara ville lära mig att fota. Nu när jag börjar få högre krav är den tyvärr inte lika optimal.

Bildlänk: HÄR
 
Anna

Bara testat D5000 vilket kändes lite som en bra mellan kamera. Men tycker personligen ett okej kamerahus räcker och det är objektiven som är värt att lägga pengar på :) Men att ISOn är okej någorlunda högt, hur många fokuspunkter den har och hur många bilder den tar i sekunden är i alla fall tre saker jag skulle kolla på :)

Svar: Ja, jag håller med dig, det är objektivet som räknas. Jag är dock inne på att börja filma med min kamera och då är inte min optimal. Dessutom börjar min kamera bli till åren och behöver en ny i vilket fall. :) Kul att höra om D5000, den ska ju vara superbra till fotografering! :)
Agnes

Amanda & ridtravaren Lilleman

Jag har också en d3100 men gick faktiskt och funderade igår på en ny, har inte kommit så långt som dig däremot och tittat upp en ny kamera.

Svar: D3100 är ju superbra, men jag är inne på en vinklingsbar skärm och även automatfokus när man filmar. Sen börjar min D3100 sega ur lite, hahah. Ska bli kul att se vad för kamera du köper (om du väljer att skaffa en ny.
Agnes

Sara

Tack så mycket gulle du!
Aldrig funderat på en canon kamera?Själv är jag en canon-människa ut i fingerspetsarna ;)

Svar: Jag har funderat på det, men nu har jag lagt ner en del pengar i objektiv till Nikon så det känns som om jag skulle förlora mycket på det om jag bytte. Dessutom har jag ju lärt mig Nikon nu, det blir ju som att få börja om. :)
Agnes

Carro

jag har nikon D5500, bästa jag köpt!!!!

Svar: Vet du om det är stor skillnad på den och d5300? :)
Agnes

Carro

hur får du dina bilder att bli i så bra kvalite även när man zoomar på din blogg? mina blir jättebra i kameran och när jag för över de till datorn men så fort de kommer upp på bloggen och jag zoomar in blir de typ blurriga och suddiga :(

Svar: Det är mycket som kan göra att bilderna blir i sämre kvalitet, men det jag märkt förbättrar kvaliten mest är att fota i RAW istället för JPEG, att använda manuella inställningar på kameran istället för automatiska och jag tycker även att bilden blir bättre av att redigeras. Jag redigerar i photoshop :)
Agnes

Evelina

Jag är också sugen på en ny kamera. Känner mig så begränsad av min nuvarande

Svar: Jag känner igen mig i det där. Funderar du på någon speciell?
Agnes

Evelina

Den jag har nu tar inte in ljuset så bra och har en mer än 400 ISO är det risk att bilderna blir korniga.

Josäfin Andersson

Har tyvärr ingen koll på nikon men om du kollar på canon så rekomenderar jag 600Dn som jag har - så sjukt värd kamera!

Svar: Okej, får kolla på den. Tack för tipset! :)
Agnes

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress