Agnes

5 sminktips
Jag har under det senaste året blivit riktigt intresserad av smink och att testa olika typer av sminkningar. I och med detta älskar jag även att läsa om andras tips inom ämnet (tipsa gärna om inlägg om du vet några!) och därför kommer jag även lägga ut mina fem bästa sminktips.
 
1. Sätt din ögonskuggsprimerPå samma sätt som man fixerar sin fondation (eller fuktiga produkter i allmänhet) tycker jag även att det blir bäst om man sätter sin ögonskuggsprimer med en ljus skugga. Detta gör det enklare att sudda ut ögonskuggorna och får även skuggorna att se jämnare ut på locket.
Min favoritsminkning är den här, rosa-lila skuggningen (fixad med ett rosa rouge från Make Up Store och en lila skugga ifrån Kicks)
 
2. Använd facemist, till allt! - Jag älskar facemists och använder dem varje dag, oavsett om jag har smink eller inte. Det jag använder en facemist till är att återfukta huden under dagen (särskilt nu under sommaren), att blöta en sminksvamp med innan applicering av fondation och concealer, att sätta sminket med och innan jag lägger highlighter för att få den att fästa bättre. Min facemist-favorit är ifrån Make Up Store och kostar mellan 190-250kr beroende på vart man köper den.
 
Här var jag sminkad, klädd och fixad till en 60-tals tjej för en teaterföreställning. FaceMists är superbra för att få sminket att hålla bättre, t.ex. på scen.
 
3. Applicera fondation med en fuktad svamp - Detta gör att sminket ser mindre kakigt ut och gör det även enklare att bygga på sminket utan att göra det för tjockt.
 
4. Använd någon typ av ögonskuggsprimer - Det spelar egentligen ingen roll vad du använder, jag använder just nu en från MaryKay som jag tycker funkar fantastiskt bra, men jag tycker att de flesta krämprodukter funkar som primers. Huvudsaken är att man har en grund för ögonskuggan, iallafall för mig. Jag var hos min pojkvän härom veckan och hade glömt min primer, då slängde jag på lite concealer på locket och fixerade det med en matt skugga och det funkade det med, kanske inte riktigt lika bra som en vanlig primer, men sminket satt kvar under dagen iallafall. Så - använd någonting på dina ögonlock innan ögonskuggor, det får skuggorna både att fästa bättre, men även att bli mer intensiva och få finare färg.
 
Här har jag använt en vit-skimrig High Tech Lighter från Make Up Store som primer. Skuggorna blev mer framträdande och de höll hela dagen utan problem.
 
5. Lägg ögonskuggan först - På detta sätt kan man ta bort fallouts eller jämna till kanterna utan att förstöra resten av sminket. 
Sara

Vilka bra tips! Måste börja komma ihåg att lägga ögonskugga först

Svar: Jaa, jag glömde det hela tiden i början, men när man väl får in det som en rutin blir sminket så mycket snyggare!
Agnes

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress