Agnes

Må bättre trots smärta
Ett av mina mest efterfrågade inlägg i nuläget är inlägg om min rygg och smärtproblematik. Hur kan man göra för att må bättre trots att man har riktigt ont? Jag har inte riktigt lärt mig hur man tänker förbi smärtan i. Men jag antar att ju längre tiden med smärta går, ju mer lär man sig acceptera den. 
Här är ett litet inlägg med mina, i nuläget, bästa tips för att må bärte trots smärtproblematik.
 
- Något av det jag tycker är viktigast för min del är att fokusera på de saker jag kan göra istället för de saker jag inte kan göra. Visst, jag kan inte rida eller hålla på med hästar längre, men jag kan istället blanda två intressen och fota hästar. Jag kan inte heller gå ut och springa längre, men jag kan styrketräna.
 
- Hitta de där små sakerna som underlättar smärtan. Det kan vara så enkla saker som att sitta på en dyna istället för rakt på stolen, att skaffa en ryggkorsett (eller liknande beroende på vart din smärta sitter) eller att sova med en kudde mellan knäna för att få en rakare ställning i ryggraden etc.
 
- Tänk positivt, men låt dig samtidigt vara ledsen. Man måste få vara ledsen och må dåligt över att man har ont, men man måste samtidigt försöka blicka framåt och tänka positivt. Hitta små saker att se fram emot varje dag. Jag brukar tänka på att jag ska redigera bilder, fota, sminka mig eller kanske träffa en kompis o.s.v. Det finns så mycket man kan blicka fram emot för att göra vardagen lite lättare.
 
 
- Ha folk som stöttar dig när det är jobbigt. Min familj, min pojkvän och många av mina vänner är personer jag alltid kan få stöttning av när jag är inne i en dålig rygg-period. Det är så viktigt att ha folk som både peppar och stöttar. Det gör så mycket!
 
 
 
- Känslan kommer inte alltid sitta i. När smärtan är som värst brukar jag försöka tänka att "livet är inte statiskt. Det kommer en känsla efter denna". Även om allt känns fruktansvärt just då, så kommer jag även ha bra dagar där jag inte har så ont. Det är svårt att tänka så när man helst vill slå in skallbenet på alla man ser, haha, men man kan alltid försöka.
 
Har ni tips för att må bättre trots smärta?
Alice Lindström

Bra inlägg!

Svar: Tack!
Agnes

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress