Agnes

Tikei Cosmetics
För någon vecka sedan beställde jag hem ett paket från Tikei. Jag hade egentligen bara tänkt att köpa en ögonskugga, men jag har hört så mycket bra om deras basprodukter så var tvungen att beställa hem ett testpaket. 
Jag beställde hem 10 prover, en mini kabuki brush och den vinröda ögonskuggan jag tänkt från början.
produkterna jag beställde var:
Fondation: N0
Concealer: Cool & Mint
Finishing Veil: Glow & Matte
Bronzer: Golden
Rouge: Youth
Läppglans: Tokyo
Ögonskugga: Galaxy & September
 
Full Size:
Ögonskugga: Charisma
 
Jag trodde att jag skulle bli supernöjd med basprodukterna, men konstigt nog gillade jag dem inte alls. Fondationen var iförsig alldeles för ljus för mig. Den blev iprincip vit, haha. Men jag tror att puderprodukter passar mig bättre på sommaren, för under hösten, vintern och början av våren är jag väldigt torr och fnasig i ansiktet. Jag tycker dessutom att basprodukterna la sig i porerna? Jag har ändå inte speciellt stora porer, men de framhävdes verkligen.
Förutom att min hud inte gillar att lägga puder på puder så gillade jag concealern i färgen mint. Den täckte rodnader väldigt bra. Likadant färgen Cool, den är perfekt som en matt highlighter. 
Rouget är nog min favoritprodukt. Pigmenterad och lättapplicerad. 
Bronzern var något för glittrigt för mig och Highligtern (finishing veil, Glow) fick man bygga på väldigt mycket för att ens få ett svagt skimmer. Jag funderar dock på om de menar att man ska ha den i hela ansiktet för att få mer lyster i sminket.
Ögonskuggorna är sjukt bra! De mörka färgerna kan vara något svårapplicerade om man inte använder först en primer och sen sätter primern med en puderprodukt, men annars älskar jag dem. Ett tips är dock att lägga skuggorna först för att kunna ta bort fallouts.
Ser ni här hur porerna på näsan verkligen framhävts? Huden ser även väldigt torr ut.
 
Har ni testat Tikei? Vad tycker ni?
Alice Lindström

Aldrig testat det märket, men det verkar bra!

Svar: Ja, ögonskuggorna är iallafall sjukt bra!
Agnes

Josefin

Vad menar du me att man ska sätta sin primer?

Svar: Alltså lägga puderprodukter ovanpå, precis som du sätter din fondation & concealer med ett puder. Då sitter ögonskuggan längre och skuggorna blir lättare att tona ut :)
Agnes

Christin

Jag var inte heller helt förtjust i deras foundation men gillade starkt att man kunde beställa hem prover :o)

S: TAck! Canon eos 750d med kit-objektivet... skulle ta några av dem med 50mm men den totalt strejkade...

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress