Agnes

5 saker folk med smärta inte vill höra
Jag har sedan jag fick mina ryggproblem (för ca 4½ år sedan) fått frågor och kommentarer som man med konstant smärta inte vill höra och jag tror inte heller att jag är ensam om att störa mig på dem.
 
1. Du säger att du har ont, för att du inte vill träffa mig!
Jag vet att man ibland kommer med undanflykter för att man inte vill träffa en viss person, men jag skulle aldrig skylla på smärtan i ryggen. Säger jag att jag har för ont för att ses, så betyder det antingen att jag legat i sängen hela dagen och inte orkar gå upp pga smärtan, eller att jag redan gjort någonting den dagen (t.ex. varit i skolan) och därför fått mer ont.
 
2. De där värktabletterna är inte bra för dig.
Nej, du har helt rätt! De är absolut inte bra. Jag vill inte ta dem. Om ni visste hur gärna jag hade velat klara mig utan starka mediciner, men det går inte. Utan mina smärtstillande skulle jag ligga i sängen och gråta mig igenom dagarna. Inte sova på nätterna, inte äta på dagen och inte träffa någon utanför huset. Så sålänge det inte finns något annat hjälpmedel för att antingen få bort smärtan eller för att få mig att hantera den bättre är det den enda lösningen.
 
3. Det syns inte på dig att du har ont!
Det syns inte på en deprimerad person att hen har depression heller, det sitter liksom inuti. Det betyder dock inte att hen med deppression inte är deprimerad, eller att jag med smärta inte har ont. Det betyder enbart att du som ser det utifrån har svårare att uppfatta det. För oss är det lika jobbigt, oavsett om det syns eller inte.
 
4. Kommer du alltid ha ont?
Jag vet inte hur det är för andra med konstant smärta, men för mig är detta en sjukt jobbig fråga, just för att detta är en fråga jag ställer till mig själv varje dag. Kommer jag alltid ha det såhär? Kommer jag aldrig kunna leva utan smärtstillande? Kommer jag aldrig kunna jobba heltid? 
 
5. Du är för ung för att ha de problemen.
Det tycker jag med, men uppenbarligen inte min rygg. Bara för att du aldrig har varit med om det, sett det, hört om det betyder det inte att jag inte har det. 
Bild lånad från pinterest
 
Har ni fler punkter som borde vara med på listan? Kommentera!♥
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress