Agnes

Fem tips för oljig hy
Jag har alltid haft oljig hy och tidigare satt sminket på i bara några timmar, här har jag samlat mina fem bästa tips som har hjälpt mig, dels för att sminket ska hålla men även för att generellt inte bli oljig under dagen. 
 
1. Använd mycket fuktgivande produkter! Tidigare använde jag dagkräm för fet hy, men eftersom huden producerar olja för att den är torr är det oftast bättre att tillföra fukt så kroppen inte behöver det. Nu använder jag kokosolja på kvällen för att tillföra mycket fukt till huden. Är det kallt ute kan jag till och med ha det på morgonen ibland, men då bara i ett tunt lager som jag låter torka in innan jag sminkar mig. 
 
 
2. pore minimizing (finns det ens ett svenskt ord?) primers! Jag tycker att dessa är hundra gånger bättre för fet hy än nermattande primers. När en primer fyller porerna blir det automatiskt nermattat utan att det torkar ut huden. En primer är dock ett måste, iallafall för mig om jag vill att sminket ska hålla. Angel Veil och Pore Filler från Nyx är superbra budgetalternativ och Smashbox color correcting primers är superbra (även om det svider lite när man kollar prislappen...).
 
 
3. Blotting paper är min nya bästa vän. Jag vet inte om jag behöver skriva så mycket mer? De är superbra och tar bort den överflödiga oljan utan att förstöra sminket. Ett tips är dock att inte köra på de dyrare alternativen då alla, enligt mig, gör samma sak och fungerar lika bra. 
 
4. Jobba i tunna lager när du lägger din sminkbas. En tjock fondation, en tjock concealer och på det ett tjockt lager puder kommer (om du inte har superhy) bara göra så du får en kakig och torr bas. Jag blandar alltid ut mina tjockare krämprodukter med en tunnare och mer fuktgivande produkt för att få bra täckning utan att det blir för tjockt. 
 
 
5. Drick mycket vatten! Kanske ett sjävklart tips, men oj vad det underlättar en fin hy! Mycket vatten är bra för iprincip allt och får kroppen att må bra. 
 
 Har ni fler tips som borde ligga på denna lista? Kommentera!
Jenni Lenita

Jätte bra inlägg och kanon tips 👍 Vackra bilder och dina ögon.. alltså herregud vilka vackra ögon du har kvinna 😍

Svar: Tack, fina du!! :D
Agnes

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress