Agnes

Hur redigerar jag porträttbilder?
"Hur redigerar du dina bilder? vilket program oså?"
 
Jag redigerar mina bilder i Photoshop CC och Lightroom CC och redigeringen är helt olika beroende på om det är bloggbilder, produktfoto, jobbilder, porträtt, o.s.v. Jag antar att du som frågade menade främst redigering för porträtt eftersom det är dem jag visar upp här. 
När jag valt ut bilderna jag vill redigera beskär jag dem och sånt där grundligt som bara ska göras. Efter det flyttar jag över bilden från Lightroom till Photoshop och går in i Camera Raw. Där brukar jag först och främst bara göra en grundredigering, eftersom jag ofta har 200st bilder att redigera och hinner inte lägga mer än 1min/bild. Så i grundredigeringen fixar jag ljus, vitbalans, skärpa och annat grundligt , brukar även ta bort fläckar och sånt här. Är det många bilder av samma sort struntar jag i Camera Raw och kör funktionsmacron i Photoshop istället, räddaren i nöden när många bilder ska redigeras!
Grundredigeringen är sånna jag slänger ut här direkt efter en fotografeing, innan jag har mer tid att redigera dem mer på djupet. Såhär ser en grundbild ut på mig och pojkvännen ifrån balfotograferingen i torsdags (systeryster har fotat!)
 
Här tycker jag att jag har en helt ok bild. Inget extra men tillräckligt för att kunna visa upp den, haha. Efter grundredigeringen hoppar jag in i photoshop och fixar annat smått och gått. På just den här bilden var det lite ljusfläckar i våra ansikten, bakgrunden var för ljus för min smak, jag ville ha mer fokus på oss och mer färg i skuggorna. Mina två nästa redigeringar blev såhär:
 
Där har ni min vanligaste redigering.
Vad är det viktigaste för er när ni redigerar bilder?
Alice

Så fint

Svar: Tack!
Agnes

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress